- Cercetașii's Newsletter
- Posts
- Newsletter 27 din 2024
Newsletter 27 din 2024
Cercetașii României
Bucuria de a învăța
Citind "Bucuria Științei" de Al-Khalil, am realizat cât de mult seamănă principiile științei cu cele ale cercetășiei. În ambele domenii, stimulați de curiozitate, explorăm, punem întrebări și învățăm prin experiențe practice. Cred că, dacă te uiți atent, poți găsi asemănări/legături între cercetășie și mai toate lucrurile din jurul tău.
Așadar, îți propun să îți îmbrățișezi spiritul de cercetaș cercetător în fiecare zi. Fie că este vorba despre a învăța ceva nou, a-ți îmbunătăți abilitățile sau a descoperi ceva uimitor în locurile cele mai neașteptate, amintește-ți că bucuria adevărată vine din experiențe, din încercări. Deci, ieși afară, explorează, întreabă și învață!
Bucuria de a învăța este infinită și la îndemâna oricui are curajul să își urmeze curiozitatea.
ScoutTalk
Formare de formatori Woodbadge
European Sustainability Forum 2024 – Grecia, 16 – 20.10. 2024 [DDL 4.08.2024]
Înscriere facilitatori Cercul Siguranței
Conferința locală a tinerilor privind schimbările climatice
Formare de formatori Woodbadge
În mijlocul caniculei venim cu vești bune: s-au lansat înscrierile pentru Formarea de formatori Woodbadge! Se anunță trei weekenduri pline de învățare despre cum să construiți și livrați sesiuni de educație nonformală pentru alți lideri din cercetășie în programul Woodbadge.
Pentru cei care au primit eșarfa cu 2 ciocănele și nu numai, vă propunem o oportunitate excelentă de conectare, învățare, contribuție și cercetășie! Găsiți detalii aici.
European Sustainability Forum 2024 – Grecia, 16 – 20.10. 2024 [DDL 4.08.2024]
Am deschis înscrierile pentru European Sustainability Forum 2024! Adresat în mod aparte cercetașilor implicați în structurile naționale, în sustenabilitate și obiective de dezvoltare durabilă, este o ocazie de conectare, împărtășire, dar și planificare a viitorului. Evenimentul include și închiderea proiectului European Earth Tribe, unde vor fi prezentate principalele rezultate și resurse ale proiectului.
Dacă ți-am stârnit curiozitatea, citește mai multe în apelul deschis pe site și înscrie-te prin formular.
Înscriere facilitatori Cercul Siguranței
Sprijină părinții și familiile din comunitatea ta devenind facilitator certificat în programul de educație parentală "Cercul Siguranței" (COS). Dacă ești profesor, consilier școlar sau lucrător de tineret într-un ONG, ai șansa să ajuți copiii să devină încrezători și siguri pe ei prin dezvoltarea unor relații sigure părinte-copil. Prin proiectul "Inimi deschise – Cercul Siguranței la tine", poți fi unul dintre cei 100 de facilitatori care vor lucra cu 3000 de familii din România.
Cursul de formare are loc între 9-12 august 2024, la Hotel Caro în București, iar toate costurile sunt acoperite. Înscrie-te până pe 21 iulie completând formularul de aici și află mai multe detalii aici.
Conferința locală a tinerilor privind schimbările climatice
Vrei să înțelegi cum funcționează COP, să-ți dezvolți abilități de comunicare în domeniul green și să te implici în lupta împotriva schimbărilor climatice? Atunci Conferința Locală a Tinerilor privind Schimbările Climatice din România 2024 (LCOY) e pentru tine! 💚 Evenimentul include sesiuni variate, precum "COP: Un ghid pentru începători", facilitata de Mara Ghilan, și "Procese de negociere", condusă de Laurențiu Radu. De asemenea, poți învăța cum să influențezi politicile climatice prin sesiunea "Vocea viitorului" cu Raluca Dinu Paicu de la UNICEF Romania.
Organizată de Platforma Tinerilor pentru Sustenabilitate și Consiliul Tineretului din România, LCOY îți oferă șansa de a face parte dintr-o comunitate de tineri dedicați protejării mediului și de a contribui la un viitor mai verde pentru România. Înscrie-te acum și participă la cel puțin trei sesiuni pentru a primi diploma de participare!
Dacă nu înțelegi ceva, asta nu înseamnă că n-ai putea s-o faci, cu condiția să încerci.
Poze @ Camp Regional LUPIS