- Cercetașii's Newsletter
- Posts
- Newsletter 38 din 2023
Newsletter 38 din 2023
Cercetașii României
Nu uita să arăți recunoștință
Implicarea, explorarea și angajamentul față de comunități și lume în general, favorizează o mai mare apreciere și înțelegere între oameni. În lumea cercetășiei, exprimarea recunoștinței, aprecierii și iubirii - față de oameni și natură - devine o parte esențială a călătoriei. Ca cercetași, înțelegem importanța recunoașterii eforturilor membrilor de patrulă, a liderilor și a comunităților din care facem parte. Fie că vorbim de un simplu "mulțumesc" pentru o mână de ajutor sau de exprimarea sinceră a aprecierii pentru experiențele avute împreună, aceste gesturi creează un puternic sentiment de unitate și camaraderie, alimentând angajamentul nostru de a crea o lume mai bună. Practică recunoștința în fiecare zi pentru a întări această conexiune și pentru a aduce bucurie în jurul tău, creând un mediu în care fiecare membru se simte valorizat și prețuit.
@CNeX 2010
ScoutTalk
Întâlnirea cu Comitetul European Scout
Share pe conturile de Social Media ONCR
Scout Edu Hub s-a redeschis
Eveniment Fundația Noi Orizonturi
Viitor Prin Acțiune - Etapa Advocacy
Întâlnirea cu Comitetul European Scout
Sâmbătă, a avut loc ședința de lucru a comitetului european, în Cluj Napoca, locul de unde vine Diana Slabu, vicepreședinta comitetului. “Din partea consiliului director, alături de Andreea Ioana Flostoiu am transmis din acțiunile realizate până în acest moment și anume: demararea etapelor de obținere a personalității juridice pentru centrele locale, pașii de revizuire a programului cercetășesc, modul de implementare a politicii Safe from Harm, cum sistemul de formare Woodbadge prinde contur în organizație. De asemenea, a fost și despre pașii de planificare strategică, alinierea cu planurile de la nivel mondial a mișcării cercetășești.
Le mulțumim și aici cercetașilor pentru organizarea acestui context de întâlnire, Comitetului European Scout pentru spațiul de discuție și împărtășire de idei, și Andreei Scrioșteanu (cercetaș și membru în Forumul European de Tineret) pentru timpul de conectare alocat, Alexandrei Roșioara și cercetașilor din Cluj Napoca și Dej care au pregătit o seară de cântece, distracție și mâncare bună.” - Elena Lupoaea-Petrea
Share pe conturile de Social Media ONCR
Ne dorim să promovăm activitatea voastră pe conturile de Facebook și Instagram ONCR, pentru a oferi o imagine mai completă a cercetășiei și pentru a vă promova. Prin partajarea activităților centrului local, nu doar evidențiezi impactul pozitiv al cercetășiei, ci contribui și la un sentiment de unitate și camaraderie în cadrul comunității de cercetași. Hai să amplificăm munca voastră incredibilă împreună.
Cu un tag @ONCR noi putem prelua postarea și da share la noi în story. Trimite-ne un mesaj cu o postare de la un eveniment, camp sau inițiativă comunitară organizată de voi, iar noi o vom transforma în postare pe conturile de social media.
Scout Edu Hub s-a redeschis
Centrul Scout Edu Hub s-a redeschis de la 1 noiembrie cu o echipă extinsă și o gamă variată de activități, pentru cercetași și comunitatea ucraineană.
Echipa de lucrători de tineret din Ucraina a revenit în formula completă: Yelizaveta Honcharenko, Kristina Zholobchuk și Myroslava Gaiova și oferă în continuare ateliere pentru copiii refugiați, atât în centrul Scout Edu Hub, cât și în școli. Lor li s-au alăturat Andreea Stan și Cristian Stavarache - doi cercetași plini de idei pe care abia așteaptă să le implementeze pentru comunitatea scout, precum și pentru toți copiii, tinerii și adulții încântați de temele propuse de ei. În curând urmează vești despre calendarul de activități - stay tuned!
După cum știți, încurajăm și organizăm și activități mixte, iar cele din cursul anului sunt dovada că, indiferent de limba pe care o vorbești, valorile împărtășite dărâmă bariera lingvistică!
Eveniment Fundația Noi Orizonturi
Ela ne-a reprezentat la Generate more Impact - The Romanian Service Learning MeetUP, un eveniment organizat de Fundația Noi Orizonturi care printre altele, și-a propus să aducă la aceeași masă de discuții organizațiile care fac proiecte de service learning, adică acțiuni care asigură învățarea la copii și tineri, dar sprijină și comunitatea. Am avut ocazia să ne conectăm și să ne inspirăm și de la alte organizații, dar să analizăm și cum putem contribui la această nouă rețea care ia naștere în România.
Ne propunem să colaborăm cu Noi Orizonturi pe viitor, pe proiecte de tip service learning, fie că vorbim de marele proiect al eXploratorilor sau alte proiecte în comunitate. Totodată, anual ei premiază cele mai faine proiecte de service learning, și vom avea și noi ocazia să ne alăturăm acestui demers. Revenim cu vești la voi pe acest subiect probabil la începutul anului viitor!
Viitor Prin Acțiune - Etapa Advocacy
CL Mircea Cel Bătrân a avut prima întâlnire de consultanță la nivel local pentru ultima fază de advocacy din proiectul "Viitor prin acțiune", în care ne dorim să participăm activ la rezolvarea unei probleme de mediu din fiecare dintre cele 10 localități unde sunt cercetașii implicați în proiect.
"Am avut un prim eveniment reușit cu 51 de participanți. Ne-au onorat invitația și Primăria și Radio România și alte două ziare locale. Lucrurile se mișcă într-o direcție bună. Am ascultat provocările cu care se confruntă vâlcenii și propunerile lor despre cum putem contribui la binele comunității." - Vlad Dimitriu
"Bună, elevi, îmi cer scuze că am întârziat, m-am pierdut pe drumul vieții."
CL Alba Iulia, Jota-Joti