- Cercetașii's Newsletter
- Posts
- Newsletter 43 din 2024
Newsletter 43 din 2024
Cercetașii României
La mulți ani, voluntari!
Voluntariatul poate fi o oportunitate de a petrece timp alături de oameni minunați, contribuind la acțiuni pline de sens, sau o modalitate de a susține o cauză în care crezi cu adevărat. Orice înseamnă voluntariatul pentru fiecare dintre noi, cu toții știm că pentru a-l face bine e nevoie de timp dedicat, energie investită și pasiune.
Iar, pentru asta, astăzi merităm cu toții un mare ”Mulțumesc!”
Primii la rândul de mulțumiri vrem să fim noi și vrem să ne adresăm tuturor cercetașilor. Pentru fiecare joc făcut din care niște copii au învățat ceva, pentru fiecare tânăr care a avut o reușită personală datorită cercetașilor, pentru fiecare părinte care a decis să dea și el o mână de ajutor după ce a observat activitățile noastre, pentru fiecare decizie luată de către un lider care a ajutat un grup să evolueze.
Motorul acestei mișcări nu ar funcționa fără contribuțiile fiecărui voluntar și pentru asta suntem recunoscători: printre un milion de opțiuni, alegi să faci și să fii aici.
La mulți ani, Voluntari! Să ne fim unii altora alături pentru a crea lumea mai bună în care ne dorim cu toții să trăim.
~Consiliul Director~


ScoutTalk
Weekend Woodbadge G1 la Ciocănești
Weekend Woodbadge G2 la Măguri-Răcătău
Grup Imagine și Comunicare
Forumul de comunicare

Weekend Woodbadge G1 la Ciocănești
În inima iernii, în pitorescul sat Ciocănești din județul Suceava, lideri cercetași din toată țara s-au reunit pentru un weekend Woodbadge de neuitat. Sub cerul rece al Bucovinei și înconjurați de peisaje acoperite de zăpadă, participanții au avut ocazia să se conecteze cu moștenirea cercetășiei și să își dezvolte abilitățile esențiale pentru a inspira noi generații.

Inspirați de valorile și simbolurile Gilwell Park, locul în care, în urmă cu peste un secol, lua naștere programul Woodbadge, liderii participanți au învățat că diamantele se formează la presiuni extreme, iar adevăratul lider se descoperă în fața provocărilor grele.

Acest weekend nu a fost doar despre formare, ci și despre legături care depășesc limitele timpului și ale distanței, despre visuri comune și misiunea de a aduce lumină în viețile celorlalți cercetași. Woodbadge nu este doar un program – este o promisiune. O promisiune că fiecare lider format va fi o piatră de temelie pentru viitorul cercetășiei și un exemplu pentru cercetașii pe care îi inspiră și îi formează.
Gata oricând!

Weekend Woodbadge G2 la Măguri-Răcătău
Hai să facem un om mai bun… de zăpadă!
După câteva luni pline de învățare, practică și dezvoltare personală, ne-am revăzut într-un format nou, dar familiar, de data aceasta în comuna Măguri-Răcătău din județul Cluj. În vizor a fost parcursul fiecăruia în călătoria lui, atât la propriu cât și la figurat.

Am explorat peisaje acoperite de nea în căutarea legendei lui Dobrin și, în paralel, concepte de diversitate și incluziune, prim-ajutor, animație socio-educativă și multe altele… depășind orice obstacole care ne-au ieșit în cale. Am putut să ne deconectăm de la griji, internet, semnal sau curent electric în unele momente, însă toate acestea au servit pentru a ne aduce mai aproape unii de alții și față de noi înșine.

Ne încărcăm bateriile metaforice cu energie multă, idei de activități, și momente de neuitat încoronate de marele concurs de talente din ultima seară. Această energie ne va fi de folos până ne revedem în al treilea weekend Woodbadge, pe care îl așteptăm plini de curiozitate și pregătiți să acceptăm orice provocare ne va scoate în cale.
Noi am plecat acasă, iar în urma noastră au rămas 2 oameni de zăpadă și amintiri cu zâmbete.


Grup Imagine și Comunicare
Cum spuneam și newsletterul trecut, ne dorim să creăm o comunitate unită de oameni responsabili cu imaginea și comunicarea din întreaga țară, care să fie la curent cu tot ce se întâmplă.
Dacă tu ești persoana responsabilă de comunicare în Centrul tău Local, completează formularul. După ce CCL-ul își dă acordul, te vom adăuga în comunitatea noastră de WhatsApp.

Forumul de comunicare
Între 21 și 23 noiembrie am participat la Forumul de comunicare organizat de Regiunea Europeană Scout pentru toate organizațiile de cercetași din Europa, care anul acesta a avut loc în Bulgaria. A fost o experiență cel puțin interesantă, care mi-a permis să intru în legătură cu persoane care se ocupă de comunicare la nivel național în diferite țări.

Forumul s-a concentrat foarte mult pe cunoștințe legate de comunicare, cum ar fi utilizarea brandingului cercetășesc, exemplele de bune practici în Social Media sau cum discutăm despre problemele climatice.
Am avut, de asemenea, ocazia să văd multe proiecte faine și, cum cred că o doză de inspirație ne este bună oricând, las aici 2 proiecte super interesante:
Proiectul Paint it Black
Proiectul Organizației Cercetașilor din Bulgaria despre sănătate mentală
A fost o experiență frumoasă pe care ți-o recomand cu mare drag, mai ales dacă ești pasionat de partea aceasta de comunicare.

„Pe măsură ce îmbătrânești, vei descoperi că ai două mâini — una pentru a te ajuta pe tine însuți, cealaltă pentru a-i ajuta pe ceilalți.”

Activitate de 1 Decembrie @CL Mircea cel Bătrân